Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waar vindt de fotoshoot plaats?

Eigenlijk kan je overal fotograferen. Ik houd zelf ontzettend van buiten op locatie fotograferen met natuurlijk licht. Dit hoeft geen locatie ver weg te zijn. Een achtertuin kan ook al een prachtige locatie zijn. Een bakstenen muur, een brandtrap, een mooie boom, een oude vervallen schuur; ze lenen zich heel mooi als achtergrond.
Met minder goed weer is dit natuurlijk lastig. Maar, niet getreurd, ieder woonhuis biedt genoeg mogelijkheden voor mooie foto's. Natuurlijk licht bij het raam, een stukje muur/gordijn als achtergrond. En met weinig licht biedt een studiolamp en reflectiescherm alle mogelijkheden voor een professionele foto.

Welke periode van de zwangerschap is het beste voor een fotoshoot?

De beste tijd om je tijdens je zwangerschap te laten fotograferen is over het algemeen tussen de 32 en 36 weken. Jouw buik is dan mooi rond. Vroeger of later kan ook, misschien wil jij juist dat je buik nog iets kleiner is. Stel het echter niet te lang uit, een baby kan zich nog weleens ietsje vroeger aandienen… Houd je lichaam veel vocht vast, bijvoorbeeld rond de enkels? Dan is het wellicht een idee om de fotoshoot wat vroeger dan week 32 te plannen. Neem gerust contact op zodat we samen kunnen kijken naar wat voor jou het beste is.

Wat moet ik meenemen naar de fotoshoot? Wat voor kleding moet ik aan?

Het belangrijkst is dat jij je op je gemak voelt. Leg een paar verschillende setjes klaar zodat we samen kunnen kijken wat mooi uitkomt op de foto. Een zwart en een wit topje/shirt/blousje doen het altijd goed. Een aansluitend jurkje of een spijkerbroek kan ook gaaf zijn. Dit kan een gewone spijkerbroek zijn welke niet helemaal dicht hoeft. Drukke kleding, in de zin van drukke motiefjes, zijn over het algemeen niet zo geschikt voor op de foto. Effen kleuren zijn rustiger voor het totaalbeeld. Maar heb je iets dat je echt goed staat,  dan kijken we wel hoe het past in de foto. Denk ook aan lingerie of een nachthemdje als je dit mooi vindt. Een omslagdoek of sjaal kan ook heel stijlvol zijn.

Voorbereiding voor de fotoshoot?

Trek geen strak zittende kleding aan voor de shoot plaatsvindt. Sokken en broeken kunnen hun afdruk achterlaten op de huid. Smeer je goed in, dan glanst je huid mooi. Maak jezelf op zoals jij dit mooi vindt. Naturel is vaak genoeg, maar een laagje extra mascara kan geen kwaad. Je ogen springen er dan net wat meer uit. Wil je zwart/wit foto’s? Gebruik dan geen rode lippenstift, dit wordt zwart of donkergrijs op de foto. Een lipgloss volstaat. Draag je haar zoals jij dit prettig/mooi vindt. Besteed hier wel echt aandacht aan. Verzorg je nagels, je handen komen duidelijk in beeld. Ook je voeten komen wellicht op de foto

Kan ik iemand meenemen?

Ja zeker, dat kan. Wil je bijvoorbeeld je kind meenemen voor op foto, of je partner? Dat kan zeker. Vanaf 3 personen meer reken ik wel wat extra, zie de prijzen.
Zorg wanneer je jouw (nog jonge) kind meeneemt dat er nog een volwassene meekomt om hem/haar te begeleiden wanneer jij alleen op de foto gaat.
Wil je echt een familieportret, dan reken ik hier een aparte prijs voor. Het kost tijd om een portret te maken waar iedereen op z’n best op staat. Dit is een fotoshoot op zich.

We hebben een afspraak maar ik ben plots verhinderd, wat nu?

Dit kan gebeuren. Ik hoor dit echter wel graag zo spoedig mogelijk, graag 24 uur van tevoren. Ik plan immers de uren in mijn agenda. We maken dan een nieuwe afspraak. Houd er wel rekening dat het erg druk kan zijn en het niet gelijk de volgende week kan.

Wanneer moet ik betalen?

Betaling dient gelijk met de fotoshoot of ervoor voldaan te worden. Dit kan contant of via online/mobiel bankieren.

Wie maakt de selectie?

Ik maak de eerste selectie van 15-20 foto's. Daarna plaats ik de foto’s in een online album waar jij zelf een keuze kan maken. Jouw keuze ga ik dan nog extra bewerken in Photoshop.

Stel dat ik meer bewerkt wil hebben dan standaard?

Eventuele nabewerkingen van bijvoorbeeld vlekjes, pukkeltjes ed. zijn bespreekbaar, hier reken ik een meerprijs van € 10,- voor per foto.

Zijn er nog kosten achteraf?

Er zijn geen kosten achteraf. Van de foto’s die je digitaal van mij krijgt kan je zoveel afdrukken als je wilt en vrij gebruiken op social media (als privégebruik, dus niet commercieel).

Mag ik de foto's gebruiken op mijn social media zoals Facebook ed.?

Ja dit mag. De foto’s worden aan jou verkocht met de zogenoemde ‘licentie voor persoonlijk gebruik’. Dit houdt in dat je de foto’s mag gebruiken voor persoonlijk gebruik. Dit kunnen prints zijn voor in huis, of posts op social media. De foto’s mogen in geen geval gebruikt worden voor commerciële doeleinden, of welke wijze dan ook, welke betrekking heeft op het genereren van inkomsten. Mocht je dit toch willen, neem dan contact met mij op dan kunnen we een prijs voor commercieel gebruik vaststellen.

Wanneer krijg ik de foto's?

Je krijgt de foto’s maximaal 14 dagen na de fotoshoot.

Wanneer is de geschikte tijd voor een Newbornshoot?

Een newbornshoot vindt plaats in de eerste 10 dagen,  max. 14 dagen na de geboorte. De baby slaapt dan nog veel en ligt nog in de ronde foetus houding. Later foto’s maken van je baby kan natuurlijk altijd. Maar het heet dan officieel geen ‘newbornshoot’ meer.

Mijn kindje blijft huilen tijdens de fotoshoot. Wat nu?

Dit kan natuurlijk gebeuren. Om wat voor reden dan ook kan een baby er even geen zin in hebben. We plannen dan gewoon een nieuwe afspraak. Ik vraag je dan wel alvast de helft van het bedrag vooruit te betalen.

Zwangerschapsfotografie – Amsterdam – Veelgestelde vragen – Informatie

All rights reserved Julia Ruijter 2000-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *